Bättre shoppingutbud i Örebro år 2010

Börjar med att säga att Hjalmars Revy igår var superkul. Jag trodde däremot att det skulle vara samma handling genom hela föreställningen. Det var istället en massa "småsketcher", fanns något för alla. En kille som gick i min klass under gymnasiet var med i Revyn också. Det var kul att se, passar verkligen honom.
Hjalmar var helfestlig och dansarna duktiga.




Det byggs om en hel del runt om i Örebro city. Några fåglar har viskat i mina öron...
Synd att allt går så oerhört långsamt med alla byggnationer men i träffpunkt ska allt vara klart november 2010.
Vissa ska ha öppnat redan till våren, som t ex Monki =)
Åhlens ska vara på två plan och då även ha en direktingång från kungsgatan. Make up store, brothers, sisters, stories (vad nu det är) och cubus är andra butiker som kommer att finnas i varuhuset. Sen finns ju butikerna som legat där innan kvar också.

Oscar C: Det enda jag vet säkert med Oscar C är att Awesome Rags ska öpnna där. Det är ägaren till debut (och en till?) som öpnnar där. Det blir märkeskläder (tex Filippa K, Tiger, Acne, Whyred mm) och även en del andra modeprylar som böcker, accesoarer, möbler.
Debut kommer ligga kvar på Kungsgatan men det kommer att vara lite billigare märken där som tex dr denim, vila, pieces, rut mfl mm
Sen har jag hört att en butik till som ligger i Oscar C nu ska flytta till Träffpunkt så då borde det komma ytterligare något nytt i deras lokal.. får se.

Kungsgatan: Just nu är det ju en gigantiskt stor tom lokal bredvid systembolaget.
Då ingen ville hyra den stooora lokalen så blir de flera små. Hoppas det inte tar allt för lång tid.
Det jag hört är att apoteket, någon inredningsbutik, nån klädbutik och nåt matställe ska öppna där. Vet inget säkert där alls och inte heller exakt VAD det blir. Det jag hoppas är att Kungsgatan blir mer utav en shoppinggata.

Krämaren: Zara har ju stängt i Krämaren och det var nog lika bra det. Ryktena går att Top Shop ska öppna där. Om det bara är önsketänkande från min och flera andras sidor vet jag inte. Men det är dags!



Idag fyller kära far år. Hoppas på att få tag på min sömntuta till syster snart så vi kan bestämma om vi ska dit idag och fira honom eller någon annan dag.
Trevlig helg!


Princess and the frog

Har precis kollat på Disneys prinsessan och grodan. Tror den hette så. Den var som alla andra tecknade disney filmer: Romantisk, rolig, förutsägbar och slutade med att de levde lyckliga i alla sina dagar.
Blev hämtpizza till filmen och varma hallon med vaniljglass till efterrätt så nu är vi proppmätta här hemma!

Imorgon ska jag jobba och efter det ska vi kolla på Hjalmars Revy på nya parkteatern. Undra varför den heter NYA parkteatern nu? Ska bli riktigt skoj. Har inte kollat på någon av Hjalmars Revyer än faktiskt.
Men det passar nog mig som handen i handsken med musik, dans och teater i samma veva.
Tror jag ska förbi Lejla efter revyn en stund då hon skulle träffa ett par tjejer som vi jobbade med förut.

Dansen igår var pest, eller nej den var säkert superkul men jag pallade inget alls utan var helt yr och mådde dåligt. Hoppas att det berodde på annat än min kassa kondition för bra mycket mer måste jag palla till tävlingen!
Stupade i säng typ halv elva och sov till nio. Det kändes riktigt skönt. Vaknade utvilad innan klockan ringde.


Människorna på taket med stora yxor

"De" har hållt på att ta bort stora istappar från taken nu heeela morgonen. Detta pågår fortfarande och låter.

Från 7-8 var de vid vår balkong och kämpade med den där gigantiska istappen jag tog kort på för några dagar sen. Och nu har de varit på samma sida som vårt sovrum sen åtta. De hugger för glatta livet där ute!

Var hos Agos mamma igår med tårta och paket. Kan ju erkänna att jag har ett problem med att det talas bosniska i princip hela tiden. Om man kan svenska så är det inte helt ok. Vi ska och käka på Grekiska kolgrillsbaren med hans mamma och hennes kille idag så får se hur det går. Gott är det men jag känner mig ju dum som bara sitter och glor jämt. Blir ju så när jag omöjligt kan komma in i samtalet. Nu kan nog inte hennes kille mycket svenska men såhär är det alltid även när han inte är med!

Tänker tillbaka på när vi var på utbytesresa till Tyskland. Jag minns det som att det var självklart att alla pratade engelska med varann så att ALLA förstod. Inte satt min tyska familj och snacka tyska vid matbordet när jag var där, även om föräldrarna hade det lite svårt med engelskan. Ja ni fattar!
Hans mamma är hur go som helst och det här har endast att göra med spåket!

Ikväll dansar jag ett par timmar också. Ska bli kul, känner mig redan taggad!
Sandra håller på att sy toppar till oss som vi ska ha i paren. Det känns superskoj för jag är såå trött på vår urtrista klädsel som vi hittills haft. Hoppas det blir bra =)

Såhär har vi sett ut. Skippar mer än gärna jeansshortsen. Vilket vi kommer göra för det skulle se för taskigt ut till den nya toppen! Ni ser ju att kläderna inte ser speciellt disco ut.


Kväll

Var himla skojsigt att träffa Camilla idag. Vi fikade och gjorde stan. En mascara köpte jag -thats it. Hade presentkort på H&M så det blev gratis. Gratis är gott. Fikat var också gott och gratis då hon betalade, höhö.
Nej men det känns ju mysigare på nåt sätt att turas om att betala för varann, eller hur?!

Agan och jag tog en liten promenad efter vi åt (spicy thai soppa med nudlar och kyckling i rörde vi ihop) annars är det, som oftast en lugn och mysig hemmakväll här på norr.

Imorgon ska vi upp en sväng på stan och hitta nåt åt Agos mamma som fyller på onsdag. Blir nog att gå förbi henne imorgon med tårta och paket!

Nu ska vi visst kolla på nån film. Får inte fram ur min man vad vi ska se då han pekar på tvn och säger -how about you kiss my ass you son of a bitch!!.. typ
Så jag antar något gått lite snett, haha

Förresten, det är hindersmässa i Örebro ons-fre, mmm marknadsgodis säger jag bara!

Måndag

Igår var det mysigt hemma hos Lollo =) Lejla och Elin var där också. Vi spelade spel, kollade på blåsningen och åt en massa onyttigt. Lollo åt bara nyttigt däremot -Hur kan man behärska sig så?
Katten Pepper var go och söt!

Nu ska jag bege mig upp på stan och träffa Camilla, var för längesen nu! Hoppas på att nagellacket torkat ordentligt. Meet Mrs perfect heter färgen, lacket är från H&M.

Tjing!


Söndagskvällen

Ska spenderas hemma hos Lollo med film och mys. Ser fram emot det! Tjejkvällar is the shit!
Så får jag träffa Lollos kisse pepper också =)

Jag bakade cupcakes för första gången igår. Chokladcucakes med vaniljfrosting blev det. Gott men frostingen (som jag även rev ned lite marabouchoklad i) är ju så jädrans söt så kanske inte skulle haft så mycket av den. Ett helt paket á 500 g florsocker ska man ha i en sats frosting!
Får komma ihåg att ta med cupcakes ikväll till tjejerna med.

Ago kollar på star wars, vilket skit! Haha

Jackan

Just ja såhär blev min jacka tillslut. Dålig bildkvalité och jag ser lite rädd och rufsig ut..


Och såhär mycket popcorn får samtidigt plats i min mun samtidigt


Och titta vad fin tacopaj jag gjort, förra veckan.. men ändå!

Woooaoow!

Varje gång Agan går ut på balkongen för att röka (jag förbannar denna ovana) ropar han -Linette kom och titta!
Jag går ut och tittar och säger woooaoow! Lika fascinerade båda två av istappen/tapparna som bara växer och växer.
Kanske nån får den i huvudet och dör, vem vet? Nej fy peppar peppar

Erkänn, WOW ;) haha

Jobbat hela dagen så blir bara lite mys framför lets dance ikväll. Hoppas att Ravi åker ut!
Var förbi dansen idag och betalade tävlingen och så också. Vi blir nog 6 st i vår grupp också om två av dom kan hålla måttet, hehe närå men 4 är säkert sen får vi se om de två "nya" (vet inte vilka det är) tycker det blir för avancerat eller inte.
Sandra och jag ska också ansvara för egenträning på onsdagar en timma innan vår kurs börjar. Blir toppen bra då vi hinner träna tävlingsdanserna då =)


För mycket dansprat?

Kanske lite mycket dansprat här.. Sandra och jag gjorde om dansen när jag var hos henne häromdan.
Vi blev nöjda och klara med det som skulle hinnas =) Nu gäller det bara att hinna träna tillräckligt så vi hinner bli tajta och så att dansen sitter som ett smäck. Singeln orkar jag inte riktigt tänka på. Jag blir alltid så stressad..hehe.

Ikväll är det vanlig kursdans. Innan det ska jag hämta min jacka hos skräddaren så går hem till mamsen en sväng innan jag börjar också. Hoppas hon är hemma annars får jag mysa med min fetkatt =)

Jobbar imorgon, Fredag och Lördag =)
Var förresten och pratade med dom på Java (café) ang. extrajobb men han verkade väldigt osäker pga att jag jobbade på "H" förut. Tack vare "H" fick jag mitt nuvarande jobb men kanske pga dom jag inte får det här nu.
Lite svårt att försvara sig i en sån situation, vill ju inte snacka skit om ett jobb jag haft förut men kan inte heller bevisa att jag är bättre än vad han tror. Skulle vara så perfekt att jobba där ett par gånger i veckan.
Personalen är alltid så trevlig så det skulle nog inte vara svårt att trivas.
Om jag fick en provanställning skulle man åtminstonne få chansen att motbevisa dom.
Jag vet ju att jag kan, men vad hjälper det?

Ska kolla min mail nu, hoppas jag fått ny tid hos sjukgymnasten! Min rygg och nacke är sämre igen. säkert därför jag haft huvudvärk dagligen i ett par månader =( Sen ska jag börja traska upp mot stan.

Tjing!


Fan då!

Råkade på nåt vänster radera mitt inlägg jag nyss skrev.

Nåja.. vart iväg hos skräddaren idag och lämna in min jacka som ska sys in på sidorna. Går på 250:- (egentligen ville han ha 300 först) så jackan har jag då betalat totalt 610:- för. Helt ok, kan ju ha den nästa vinter med.
Inte så kallt ute idag. Jag trodde jag skulle dö av värme på väg till stan idag.

Ska iväg till Sandra i pålsboda ikväll =) Vi ska göra om pardiscon så nu måste den bli bra! Bara vi har lite inspiration till steg, alltid svårt att komma på nytt!

 Gammal bild från nån tävling

Agan sitter och jobbar och svär när han inte har nån kund i luren.. Stackarn! Att hata sitt jobb är inte kul!
Har ätit god lax i ugn nyss, mums!
Borde verkligen sluta äta en massa godis och skit. Blivit alldeles för mycket sådant och alldeles för mycket soffasittandes i vinter. Sen vi blev sambos har jag säkert gått upp ett kilo i månaden typ. Så jag skyller på Agan och sambolivet, haha! Men jag har ju absolut ingen självdiciplin när det gäller sånt som smakar gott ;)

Eh nä nu ska jag äta upp den sista rutan av min Lindt intense mint choklad =)

Shoppingsugen!

Så sugen på att shoppa vårnytt. Och även lite annat men måste intala mig själv att jag INTE har råd med det!
Tur att våren ändå är ganska avlägsen då..




back and forth..

Har hållt på att vela fram och tillbaka om vi ska byta från Nerikes dansinstitut till Knut Säborgs men det blir att vi stannar kvar ändå.
Det som blivit så tråkigt med Nerikes är att det inte finns några utbildade lärare kvar i de stilarna jag vill dansa och inte heller något bra urval för oss "äldre". Jag skulle gärna dansa lite show, lyrisk jazz, modern jazz, modern dans eller liknande men det finns inte =( Vår lärare i disco är en duktig dansare men jag saknar ändå teknik träning och att de är pedagogiskt utbildade..
De borde ju verkligen investera i utbildade lärare och ett jämt urval av kurser för alla åldrar och nivåer för att få ha kvar de dansare som ändå stannar.
Nej men det blir nog bra, vi får göra det bästa av situationen =)

Det verkar också som att det blir av att vi bildar en grupp den här terminen. Sandra och jag ska göra om pardiscon. Jag måste göra om singeln tror jag..om jag orkar. Känner mig inte så motiverad av singeln även om det brukar gå hyfsat bra på tävlingarna.

Nästa tävling är redan 13 februari (eller 14e?). Väldigt snart då vi ska hinna fixa till pardiscon, vilket är prio 1.

Well well inget mer prat om det. Träning imorrn tror och hoppas jag. Tjing!


Brödbak och juleröj

Har röjt undan julen här hemma idag. Det var snabbt fixat då vi inte haft gran och inte heller så mycket annat pynt. Tända ljus blir det fortfarande mycket av om kvällarna ett bra tag till. Det är ju så mysigt!

Bakat frallor precis här också. Saftiga, fluffiga och goooda.
Använde mig av recepten som finns på den HÄR sidan (+ lite nymalen salt i ägget som jag penslade med). Gulaschsoppan jag gjorde tidigare i veckan finns också på den sidan, HÄR. Jag hade i mer soya, lite mer kryddor och lite tomatpuré också. På båda sidorna får ni scrolla ned lite för att hitta rätt recept.
Finns mycket goda recept att testa där tror jag. Ikväll ska jag göra tacopaj, men inte enligt nåt recept =)

Fick köksmattan igår, den blev ju bra. Tröjan blev också bra, rätt stor men det gillar jag.
Jackan tänkte jag först -herregud NEJ. Men satte ett bälte i midjan, då artade det sig. Men det var stor nedtill och i ryggen så ska ta den till nån"sömmerska" och sy in den. Tror det blir toppen, bara jag hinner ha den lite i kylan, den var så myysig ;)

Nej nu ska jag hoppa in i duschen!


Tisdag

Oj oj suttit vad datorn i flera timmar nu.. Skaffat photoshop. Tyckte det verkade kul då jag såg folk som gjort om bilder av sig själva till "Avatars" (som filmen Avatar). Men det är ju ett jäkla krångligt program alltså! Skiitasvårt.
Jaja lyckas att ändra lite med nyanser,kontraster, skuggor och lite annat smått nu iallafall.
Storhandlat idag. Lagade gulaschsoppa från scratch när vi kom hem, gott var det!
Skulle egentligen träffat Lollo och Lejla ikväll men det körde ihop sig så det får bli på Torsdag istället.

Beställde en svart pälsjacka från Ellos igår. Självklart fusk. Syns att den inte är äkta vilket är bra, vill ju inte se ut som Cruella De ville. Bara den inte ser damig ut -då åker den tillbaka. Kostade först 900 men nu 360 på rean =)

Även en stickad oversize tröja. Lite genomskinlig och lite glittrig. Gillar inte dubbelstorlekarna. 38/40 ska vara medium så tog det men får se om jag drunknar..
En plastmatta till köket också, i vitt och svart. Orkar inte leta reda på den nu. Bra med plast. Om man råkar spilla lite går det lätt bort.
Förresten beställde jag express så jag får grejerna imorgon. Kostar bara 20 kr extra.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen på med mjukiskläder. Skönt!


Saknar tjejerna

Sitter här själv ensam och käkar fiskpinnar med pulvermos och kollar på lets dance.
Agan jobbar ett litet tag till.
Jag saknar mina tjejer!! Är på hyfsat humör ändå men en tjejkväll snart skulle sitta fint!

Vilken fredagskväll va?! Varför har jag inget gott godis ens.. bara sådan choklad fylld med märkligheter från julhelgerna.


Deltagarna i Lets dance i år.

Min painting

Min painting får vara klar för nu. Ska nog göra blomhögen större sen...ser så mesig ut nu!
Ställde den i sovrummet på byrån.
Undra om Agan uppskattar mitt "konstverk" där, haha!





Lyssnar på Nrj på webradio och beklagar mig över att vi inte har det i Örebro!

Massa gamla bilder från mobilen

Rensade min telefon.. har bilder som är upp till två år gamla tror jag. Lägger inte ut nåt som mina friends kanske inte vill. Men å vad jag längtar till sommaren nu!

Alla djuren först:



Sen lite blandat:



And so are the days of our lives..


Godmorgon!

Vi vaknade här för kanske en och en halv timma sen. Och då somnade jag ca tolv igår, hehe.
Ätit frukost , myst lite vid tvn och så har jag precis lagt i ett par maskiner i tvättstugan.
Det är ju en galet kall vinter i år. Tänkte på det igår att när man gick ut var det ca 45 grader kallare än inomhus!

Var hos Natta igår, mysigt. Kiira lekte en massa och sprang runt (bokstavligen sprang runt haha) sötnosen, Levi sov i sin babysitter, eller var vaken och kikade runt lite =)
När jag åkte hem pajade bussen.. kom en ny efter ett tag tack och lov!
Lagade tacos när Ago slutade jobbet.. med guacamole -gott annars gillar jag inte avocado. Men när det kommer till röror blir jag helt exalterad

Tjing!

Jag målar

bilden är inte upp och ned utan grenarna hänger ned från ett träd, som om man satt under, hujedamej vad kreativ man kan vara.
Får se om jag orkar göra klart nån dag däremot, haha

Ja jag HAR tråkigt ikväll!


Kläder och lite strass

Sådärja.



Lite smink på spegeln men.. Ville kunna ha "linnet" som klänning, vilket det såg ut som man kunde ha på hemsidan men den blir för kort. Det var synd. Annars nöjd (inte riktigt bestämt vad jag tycker om halsbandet) men det är dyrt att frakta hem allt. Vill åka iväg dit och shoppa men min plånbok vill inte det!


Äntligen!

Har fått min beställning från forever 21 nu. Ska lägga upp bilder på vad jag köpte.
Så här fint var det när vi tog en lååång promenad häromdagen:
Synd att mina bilder blir så kassa med mobilen bara!


Det var mörkt trots att klockan var typ 16

Mardrömmar

Jag drömmer varje natt att jag blir jagad och att nån vill döda mig. Jag är på olika ställen varje gång, oftast ensam i min "kamp". Vet inte heller varför jag ska dödas och måste slåss mot andra. Inatt var det i nåt hus där någon/några skulle leta rätt på mig. De hade nån typ av skjutvapen och när jag gömde mig i en garderob var det ett litet barn där som jag var tvungen att trösta för att inte bli avslöjad. Oftast skrämmer inte drömmarna mig så mycket men de stör min sömn som bara den!! De är oftast lååånga och invecklade, känns det som.

Igår natt blev jag väldigt rädd däremot. För det var så verkligt. Drömde att jag skulle gå upp för att kissa (vilket jag gör varje natt). Det var mörkt i lägenheten så skulle tända på toan men det gick inte. Tänkte då tända i hallen istället, gick inte det heller. Nehej är det strömavbrott tänkte jag och gick in i köket för att tända.
Såg att dörren till städskrubben stod halft öppen så jag kunde inte se in i köket.
Skulle precis stänga den då det var nån där bakom som överföll mig. Jag föll ned på golvet. Jag blev helt vettskrämd. Försökte att skrika men det kom inget ljud, skulle skrika mer men jag var så chockad att jag inte kunde. Det enda som kom ut var ett extremt hest skrik, nästan som en viskning.
Fick verkligen tvinga mig själv att vakna vilket var en kamp då jag sov så djupt. Fy fan, har drömt några ggr att jag försöker skrika men att ingen hör -det är hemskt. I drömmen låg ju Agan och sov (som på riktigt) och jag kunde inte ens skrika så han vaknade.

Så störande, vill bara att jag ska sluta drömma samma sak varenda natt!

Julepynt

Vissa pyntar mer än andra. Fotade dessa renar vid ett hus på väg till pappsen:

Kunde inte gå närme då jag ev skulle plurra i ån som gömmer sig under snötäcket. Men GOD JUL står det och så är det renar och nån tomte.. allt i belysning, rart!

1 januari 2010

Det var 10 år sen milleniumskiftet ägde rum. 10 år sen på nyåsafton spelades Markoolios "Millenium 2" och Jennifer Lopez "waiting for tonight". Då var jag 12 år, galet!

År 2009 har varit bra =) Många har blivit lite mer vuxna det här året tror jag:
Jag flyttade ihop med Ago, Kompis och hennes kille flyttade hemifrån och blev då sambos, 3 vänner har flyttat till Gbg för att börja plugga, en kompis har redan gått klart sin utbildning, en har förlovat sig, en har fått barn för 2:a gången.

Nej år 2010 tar vi det lilla lugna va? Hehe

Jag försökte då ta bild på fyrverkerierna, men uppenbarligen misslyckades det!


RSS 2.0