Idag pressade jag min egen juice till fruk...

img_3669 (MMS)

Idag pressade jag min egen juice till frukost, jäklar vad gott det är!


Norska skoleboller

Jag gjorde ju norska skoleboller igår. Det va goda, Agan satte i sig tre på raken tror jag :P
Typ som krämbullar fast med glasyr och kokos på toppen istället för socker.
Receptet hittade jag på jexxicaa.blogg.se
Jag gjorde dubbel sats av degen och slängde ihop en "kanelbullekaka" också, som svämmade över lite :P.

Vi e med bil :D denna lilla raringen (Peug...

img_2839 (MMS)

Vi e med bil :D denna lilla raringen (Peugeot 206) ska jag sitta och sjunga högt i varje gång jag ska till och från jobbet. Idag blev det absolut music 4 typ... Det var typ sist jag köpte skivor ;P tappat bort min linkin park skiva förresten :,(  men det funkar med gamla godingar med. Mmmm bop da ba du bop


Veckans vegetariska

Veckans vegetariska blev detta. Canneloni heter det va?
Ricottaost, spenatblad, vitlök, salt&peppar rördes ihop.
Detta smetade jag ut på färska lasagneplattor som rullades ihop och lades i en smord form.
Hällde över färdig dolmio tomatsås (den kryddigare varianten) och toppade med riven ost. In i ugn tills osten smält och fått lite färg.
Säg till för bövelen om jag skriver föör mycket om mat och bakning. Jag gillar ju mat och gosaker ;)

Fail

Alltså ibland gör jag bara så fel.. Philadelphian hann bara ligga där i typ en kvart innan jag upptäckte mitt misstag sån tur var. Har en rolig nyhet (för mig) men den får ni imorrn eller nåt, måste ta bild först ;D

Bakat! Nu mat

img_4838 (MMS)

Bakat! Nu mat


Tjena! Är på jobbet och har lunch. Ville b...

img_9753 (MMS)

Tjena! Är på jobbet och har lunch. Ville bara visa den här söta smurfen (katten?) för den är ju så rar!


Jag och min partner in crime har precis kä...

img_2644 (MMS)

Jag och min partner in crime har precis käkat våfflor till frukost, med bär sylt och grädde :) Vi köpte sådana här på stadium igår (599:-) lägg märke till att grenen går ned till knäna, haha. Och då har jag ändå XS :P Förresten är den väldigt lila och inte blå!


Jag parkerar tajt..fick krypa ur bakdörren...

img_5917 (MMS)

Jag parkerar tajt..fick krypa ur bakdörren. Yepp!


Jag har börjat köra med vattenfast mascara...

img_0091 (MMS)

Jag har börjat köra med vattenfast mascara faktiskt. Då slipper man ju klet runt ögonen, särskillt precis under ögonbrynen vill det liksom kladdas på mig.. Köpte denna idag, hoppas den är bra. Ett läppstift (jag sa täpte istället för läppstift när jag va liten.. Öh ja..) och den enda sminkborttagningen som råder bot på vattenfast hängde också med hem. Den lilla grisen har lossnat från mina nycklar. Tror han ska få nån hedersplats här hemma istället.


Idag drar jag och Sandra upp på stan och s...

img_6901 (MMS)

Idag drar jag och Sandra upp på stan och spenderar dagen. Inte allt för vanligt för oss som jobbar i marieberg. Jag ska dra på mig mina nya pjucks som inte är allt för sköna men de ska banne mig gås in. Längesen jag hängde med Sandra också så det ska bli skoj!!


Måste bara tipsa om den här såsen, så sjuk...

img_4558 (MMS)

Måste bara tipsa om den här såsen, så sjukt  god. Ha den kall till en bit kött, hamburgare eller som glaze. Så jävla bbq asså ;)


This makes me whole

Har ju inte sagt att jag och min älskade Lollo började på lyrisk jazz i onsdags.
Jag blev en sån glad jävel av att få rulla på golvet, hoppa i luften och kasta låstasbollar omkring mig att jag blev helt yr och var tvungen att sitta ned ett tag, haha. Nej okej då det var kanske mest pga att jag är en väldigt "lightheaded" person och att gå från att rulla på golvet till att snabbt hoppa upp i luften i samband med min otränade kondition och yrsel blev kanske inte bästa kombinationen. Men nästa vecka är vi påt igen. Längtar redan, känner mig som hemma när jag får danselidansa. Tjohoo =D


Då kanske ni som inte dansar undrar vad lyrisk jazz är. Tjaa jag tycker det är lite av en blandning av modernt och jazz (och där utgick jag från att ni sett det nångång, sorry). Mer flödande och känslomässig än vanlig klassisk jazz. Ofta dansar man texten i låten eller hur man ska säga.
Annars får ni ta och googla, eller youtuba ;)


Morotsmuffins

Här kommer mitt recept på supergoda morotsmuffins. Detta kommer från kokboken "två systrars söta" som i sin tur tagit receptet från kokboken "the silver palette". Går även bra att göra som en hel kaka (t.ex i en rund form med avtagbara kanter) som det står i orginalreceptet.



Ingredienser:

2-3 medelstora morötter eller 2 dl morotspuré
4 dl vetemjöl
3 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl raps- eller solrosolja
2 ägg
2 dl hackade valnötter (detta skippade jag)
2 dl kokosflingor
1 dl krossad ananas (med vätska)

Glasyr:
200 g cream cheese (philadelphia)
2-3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Koka morötterna mjuka och låt svalna. Kör de sedan till puré i en matberedare/mixer.
Smörj och bröa en form eller lägg ut muffinsformar på en plåt.

Blanda de torra ingredienserna. Rör i olja och ägg till en jämn smet. Tillsätt valnötter, kokos, morotspuré och ananas. Rör ordentligt så allt blandas väl.

Häll smeten i formen. Grädda kakan i ugnen ca 40 minuter, lägre tid om det är muffins. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka (t.ex tandpetare) är torr efter du stuckit ned den i mitten på kakan.

Låt kakan svalna något i formen, stjälp sen upp den på galler och låt kallna under formen.

Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred den på kakan/muffinsen.

Agan och jag ska testa att laga (eller jag...

img_6087 (MMS)

Agan och jag ska testa att laga (eller jag lagar ju och han diskar) ett vegetariskt mål i veckan. Idag blev det detta. Tunna potatisskivor i ugn, stekta grönsaker, "stekost" och en kall sås/röra. Den osten som gått på reklam från apetina testade vi, grill cheese. Smaken var typ som hallouimi men den gnisslade rejält mellan tänderna vilket kändes helmysko så vanlig hallouimi är ju ett bättre alternativ. Förresten hör och häpna, detta var faktiskt agans briljanta idé. Tror anledningen är att han sett på tv (nåt program med Gordon ramsey) hur våra stackars köttgrisar blir behandlade. Alla kan ju göra nåt :)


Då sommaren är över hoppar ELLOS direkt ti...

img_1073 (MMS)

Då sommaren är över hoppar ELLOS direkt till julsortimentet. Visst lite varmare plagg och murrigare färger men känns inte riktigt aktuellt att börja köpa julstjärnor eller en kudde där det står "happy cristmas to everyone" på. Nää nån måtta får det lov att va!


Mitt hår var visst fortfarande lite fuktig...

img_1038 (MMS)

Mitt hår var visst fortfarande lite fuktigt när jag flätade det för natten. För jädrar vilka rara lockar man fick idag då. Egentligen ville jag bara säga att det är riktigt ruskigt väder ute. Men lika gla för det är jag, jag har ju gummistövlar. Tjusiga sådana :D


Två par nya skor. Stövlar från rusta och "...

img_1896 (MMS)

Två par nya skor. Stövlar från rusta och "bootsen" från Nelly.com. De sistnämnda var nog lite stora, fanken då måste jag ju returnera och vänta på nya! Annars kom Lollo och Lejla och hämta mig på jobbet i lollos fina röda bubbelbil :) så det vart en liten shoppingrunda. Förutom detta blev det mest lite ointressant krafs. Men sånt är med trevligt ;)


Nail wraps

Detta har jag pysslat med denna söndagskväll (eller ja senaste halvtimman):
Det är som klistermärken man fäster på nageln. Genom att värma med en hårtork ska de formas efter nageln och sen filar man av det överflödiga så nail wrapen blir lika lång som ens riktiga naglar.
Och domen är: Njaaa jag lyckades få den ena lillfingernageln helt slät och fin, de andra är det minst ett veck på.
Sen tog det ett tag också. Jag är ändå väldigt pillig och tålmodig men helt 100 blev det inte, inte i närheten faktiskt. Lätt värt om det nu håller i två veckor som det står på förpackningen, men det tvivlar jag på då det finns lite kryphål för fukt att leta sig in i.
Köpt på nelly.com iallafall.

Ursäkta den kletiga grytan, ville bara säg...

img_4335 (MMS)

Ursäkta den kletiga grytan, ville bara säga att detta blev jäkla gott. Och jag improviserade helt med det som fanns hemma. Såhär gjorde jag: Bryn bitar av kycklingfilé, rödlök, paprika och champinjoner. Häll i finkrossade tomater (mutti är absolut godast och bäst!) pressa i vitlök, häll i lite chilisås (inte sweetchili) och krydda med peppar, salt , chilipulver, thai red curry, oregano, paprikapulver och lökpulver. Låt puttra under lock tills filéerna är klara. Smaka av och krydda ev lite mer. Servera med ris.


Tips!

Jag tonade håret med denna sist. Poly color från swarzkopf. Det är ett toningsschampo och ska enligt förpackningen hålla upp till 28 tvättar. Det jag gillade var att man använder det som ett schampo, bara det att man får krama ur håret lite innan och att det sen ska verka 20-30 min.
Det blev iallafall drygare på så sätt. Jag hade inte ens i två hela paket (om det var vanlig hårfärg/toning skulle jag behövt köpa tre förpackningar).
Det kostade också strax under 50 lappen (på ica), helt suveränt ju + att det var lätt att tona själv.
Tjohoo tummen upp

RSS 2.0