Laxpastasås a la Linette

Gick inte efter något recept så skriver på ett ungefär hur mycket jag hade i av allt.
Och jag har inte glömt att skriva salt utan det är mycket salt i fiskkryddan (som är så god) och sen använde jag ju även citronpeppar (surt och salt slår på samma smaklökar, eller hur man säger hehe).

Räcker till 3 personer:

1/2 purjolök
1 liten burk lätt cremefraiche
2 dl matlagningsgrädde
3 laxfiléer upptinade
1/2 msk Knorr fiskkrydda (ev. mer, snåla inte)
Citronpeppar
vitpeppar
1/2 påse riven parmesan
1 tsk Dillkrydda
Tagliatelle (eller annan pasta)
Maizena redning (eller lite mjölk+mjöl ihopvispat)

Koka pastan medan såsen lagas, den går fort att göra (färsk pasta går lite väl fort kanske).
Skölj och dela purjon på mitten (på längden) och strimla den fint. Skär laxen i fyrkanter (ca 2x2 cm) och krydda den med citronpeppar.
Bryn laxen på hög värme en kort stund, stek inte helt igenom. Ha i resterande ingredienser och låt puttra lite. Red av med maizena så den blir lite tjockare. Smaka av och krydda mer vid behov. Koka inte för länge så laxen ramlar isär, den blir klar på nolltid ;)
Strö över lite parmesan vid servering!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0