Danstävlingar

Tänkte visa lite hur det ser ut på en danstävling. Denna tävlingen arrangerades av nån dansskola i stan och var då i mellringehallen men det är i olika sporthallar i olika städer varje gång.
Tävlingsgolvet delas upp i A och B golv (om det är stora formationer kör dom på helgolv). På bilderna nedan är det gruppdisco. Första bilden ser ni en grupp från örebro på A-golvet och nere i vänstra hörnet står nästa grupp och väntar på sin tur. Här sitter domarna i publiken så de ska ha bra översikt över gruppens olika formationer (om de tex står i ett V, på rad, i ring eller fyrkant tex så ska man hålla placeringarna perfekt).

Alla grupper tackar för sig här på bilden nedan. I gruppdisco finns A och B klass. I singel och par finns brons, silver, guld, star, superstar och champion. För att komma upp i klasserna ska man få så pass bra placering att man får en "prick". För att gå från guld till star ska man tex få tre prickar, alltså tre tillräckligt bra placeringar på tre tävlingar.

Här är Sandra på golvet och tävlar i singeldisco (tjejen jag dansat par med). Hon har två prickar i sin guldklass nu då hon denna täving kom 1a av fyra tävlande och förra tävlingen kom 5a av (jag tror det var typ..) 18 tävlande.
Det beror alltså på hur många man tävlar mot vilken placering man måste få för att få prick.
I singeldisco går domarna (tre-fyra per golv tror jag) runt på ytterkanterna av golvet och dömer.

Här är på sidan av tävlingsgolvet där dansarna tränar och värmer upp innan de ska in på golvet. Man kan skymta några som sitter på stolar till vänster där och det är lagledarna (föräldrar och danslärare) för varje dansskola som sitter runt golvet, antecknar prickar ser till att alla får sina nummerlappar och sånt.

Det här kanske var lite väl ingående då jag tror att de flesta av er som regelbundet kikar in här inte är så intresserade av dans (och ni som är har kanske redan koll på detta, haha). Men omväxling förnöjer kanske?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0