Ville bara säga..

att jag blir irriterad på ständigt negativa människor. Bjud på ett leende och lite positivitet för fan! Och om man nu tycker att allt och alla är dumma i huvudet eller gör fel så behöver man inte utrycka det jämt, eller hur?
Ja det var det, utan att säga för mycket.
Annars har Agos mamma vart här med tårta ikväll =D Min man fyller ju år imorrn!!
Solen lyser fortfarande för fullt. Och påminner mig om att vi verkligen borde putsa fönstrena, hehe :P

Apropå ingenting så kollade jag på nån "dokumentär" om apor, främst shimpanser. Och dom är ju så jäkla smarta.
På något reservat har de lärt sig (på egen hand) att tillverka spjut av grenar som de stöter i ihåliga träd där det bor nån typ av liten apa (såg ut som en apa) så de dör, så äter de dom. Sorgligt däremot då jag trodde de var vegetarianer. Sen är dom jättesmarta att lära sig siffror och sånt, väldigt fort (snabbare än människorna).
Åhhh jag älskar apor!

Det var en skötare som hade gömt mat under ett stort stenblock som var för tungt för en shimpans att flytta själv.
Apan drog och kämpade men kunde ju inte flytta på den själv. Då kom skötaren in och började dra fast på motsatt sida som apan drog i blocket. Apan sprang runt och testa att dra från olika håll och märkte då sen att blocket flyttade sig om han drog från samma håll som skötaren gjorde.
Sen hade de en gång till ställt stenblocket över maten. Skötaren stog och kollade på bara. Då sprang shimpansen fram, tog tag i skötarens hand och drog med honom till stenblocket -satte skötarens hand på ett "handtag" där man kunde dra. Så drog de tillsammans bort stenblocket. Sen kramade apan skötaren, så sött!
Så de kan lära sig att samarbeta också men bara de får nåt ut av det själva.

Sen var det en apa som hade dött i ett reservat. Jätte sorgligt klipp för skötarna skulle flytta bort den döda kroppen men de andra aporna försvarade verkligen kroppen och försökte skydda den genom att putta bort skötarna, skrika och skydda kroppen med sig själva. Man såg verkligen hur upprörda det var. Så sorgligt!
Från Kolmården förra året:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0