Morotsmuffins

Här kommer mitt recept på supergoda morotsmuffins. Detta kommer från kokboken "två systrars söta" som i sin tur tagit receptet från kokboken "the silver palette". Går även bra att göra som en hel kaka (t.ex i en rund form med avtagbara kanter) som det står i orginalreceptet.



Ingredienser:

2-3 medelstora morötter eller 2 dl morotspuré
4 dl vetemjöl
3 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl raps- eller solrosolja
2 ägg
2 dl hackade valnötter (detta skippade jag)
2 dl kokosflingor
1 dl krossad ananas (med vätska)

Glasyr:
200 g cream cheese (philadelphia)
2-3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Koka morötterna mjuka och låt svalna. Kör de sedan till puré i en matberedare/mixer.
Smörj och bröa en form eller lägg ut muffinsformar på en plåt.

Blanda de torra ingredienserna. Rör i olja och ägg till en jämn smet. Tillsätt valnötter, kokos, morotspuré och ananas. Rör ordentligt så allt blandas väl.

Häll smeten i formen. Grädda kakan i ugnen ca 40 minuter, lägre tid om det är muffins. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka (t.ex tandpetare) är torr efter du stuckit ned den i mitten på kakan.

Låt kakan svalna något i formen, stjälp sen upp den på galler och låt kallna under formen.

Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred den på kakan/muffinsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0