Haha , testade hur det funkade att skicka ...

img_4454 (MMS)

Haha , testade hur det funkade att skicka mms till bloggen, därav bilden på min ovanligt nyttiga frukost. Tjing!


SMS-inlägg

img_0938 (MMS)


Jävla blogg.se

Blir så trött när saker och ting ska krångla. En sån simpel grej som att byta profilbild här funkar inte. Det är helt klart och tydligt hur man ska göra men inget händer ju för tusan! Inte första gången heller, grrrr!!!

Aja här är ett par nya örhängen från stylebytyra.se Känns lite B i kvalitén och earcuffen med kedja är lite svår att få fast om man inte vill klämma ihjäl stackars örat. Ska man va fin...

Girls night out

Vi skulle ju käkat på Indigo igår och de tar ju inga bordsbikningar men vi/jag tänkte att det borde va lugnt om vi kommer kl 18.00, det är ju ändå rätt tidigt. Tji fck vi då det var fullt. Fullbokat var det också på Mingla, Kungsgatan 1 och lilla Örebro. Det slutade med att vi fick bord på Grekiska Kolgrillsbaren, och det är ju inte helt fel det!
Sen bar det iväg mot bowlingen, det var superkul =D Lejla tog hem segern!
Asså den här snubben var ju lite jobbig.. Och sen råkade jag säga nåt som jag tror missuppfattades :S Han ville dansa och jag sa typ lite skämtsamt att -eftersom jag faktiskt kan dansa så dansar jag bara med dom som är top10 (han hade dansat och vinglat runt där ett tag). Det sa jag ju bara för att få honom att vingla iväg till sin egen bana och han sa typ -men jag är topp5 när han gick iväg. Men han kanske trodde att jag menade att han var ful eller nåt...fy vad elakt, det var ju inte så jag menade!
Sen gick vi till Ritz men de spelade bara untzz, untz, untz musik. Även helt okej låtar var mixade på samma sätt så vi drog till Mollys efter det. Musiken var bättre men rätt trist ändå enligt mig så fyra av oss drog hem där strax efter kl 01.
Tack för en trevlig kväll tjejer!

Testing

Hej hopp! Måste ju testa att blogga från mobilen... Fattar såhär långt men att lägga in bild från telefonen verkar va krångligare:/ Ikväll blir det tapas på indigo... Hoppas jag:D sen ska vi vidare och bowla och efter det ska vi till det där som kallas krogen, var ett tag sen. Minst sagt! Trevlig helg på er!! Kan ju slänga upp en bild innan jag drar.

Fäll upp fäll ned

Agans kompisar är här på "förfest" innan de ska ut. De fäller upp toaringen(heter det så?) och toalocket och jag fäller ned och fäll ned. Det är ju nåt många grabbar bara inte gör.
Jaja jag har fått hem min iphone så har vart upptagen med det sen igår, är ju lite krångligt :P
Nu börjar Agan bli lite ointellegent av alkoholen här. För ett tag sen sa Rodney på Bigbrother att kärlek är ett mänskligt påhitt och nu tycker agan plötsligt det, helt utan underlag.

Haha herregud!
Slut och ut!

Håret

Blev mycket mörkare än planerat. Är ingen synvilla att det är mycket mörkare i längderna, fattar inte att det kunde bli så när det var som ljusast där och mörk utväxt i skallen.
Färgen räckte ju knappt så är lite ljusare partier på vissa ställen, haha. Men annars så...
Skulle blivit bra om det var sån färg som det är upptill i heela håret. Jaja man ska inte va så picky.
Apropå hårfärg så är det ögonbrynsfärg längst ned på spegelskåpet, inte bajs alltså. Om nån nu skulle dra den slutsaten.


Storm

Fan det är ju storm ute idag! Blåser som tusan, det blir ju inte så skönt när man ska promenera mot jobbet och allt grus och skit virvlar runt. Ska jobba från 17-? idag så jag ska sova hos mamma då jag ändå ska upp och jobba på morgonen igen. Lite segt att inte veta när man slutar.. eller vad jag ska göra för den delen. Eller ja servera vet jag ju att jag ska men inte vad det är för event eller nåt.

Så loggar inte in igen förrän tidigast imorgon kväll. Men jag kan ju tidsinställa ett inlägg tills imorrn så ni får se mitt hår..
Trevlig lill-Lördag!

Har färgat håret

Tror jag inte säger mer om det just nu än att jag har färgat håret. Har nämligen väldigt oklar åsikt om vad jag tycker, blev iallafall inte riktigt som det var tänkt. Men så är det ju allt som oftast!

Sen har jag gjort tacogratäng, varit sugen på det sen vi åt det hos Lejla för exakt en vecka sen. Hämtat ut paket från H&M. En kudde som inte såg ut som väntat, handdukar och en kofta.
Det var ju så jäkla fint väder idag hörrni! Fattade inte att det skulle va så varmt så jag tog vinterjackan vilket var VARMT.
Kollade precis på Bigbrother och herre min get vad Rosa psykbryter! Tyck synd om mig, ge mig det, buhuhuuu jag går ut om jag inte får cigaretter, jag är övergiven, hulk hulk, snor snor.
Fast på nåt vänster tycker jag ändå lite synd om henne. Hon är ju ändå bara barnet och nog har vi alla (eller?) varit mer eller mindre psyk nångång i vår ungdom, right?

Här satt jag hos min "frisör" och relaxade efter hårfärgningen. 2 paket färg räckte knappt!

Tacogrrrratäng

Kom gärna förbi och städa


Kudde

Handdukar

Såhär ser kudden ut på HM Homes hemsida

Mer rosa och mindre plyschig... tusan! så ville jag ha den.


Beställt iphone 4

Beställde precis en iphone 4 =D Hoppas man lär sig touchen snabbt.
Det blir ju kuligt ju. Tänkte att det var lika bra att beställa lite annat "whil Im at it" så klickade hem ett par earcuffs från stylebytyra lite tufft tycker jag, hehe.

På staden med systeryster köpte jag en klänning och massa nödvändigheter på apoteket.
Så tråkigt att lägga pengar på sånt som inte syns, sminkborttagning och sånt tjafs. Rut mfl har öppnat på drottninggatan, gamla Carlingslokalen så det var kul och kika lite där.
Sen handlade vi som sagt mat och det blev förvånande mycket frukt och grönt för ovanlighetens skull.

Sen köpte jag hårfärg och -Firro det är typ ditt fel om det blir dåligt! För jag drömde att vi (jag och Zandra) hade födelsedagspartaj och jag fick hårfärg av Firro. Nu var ju den jag fick av henne i drömmen mörkröd (och nån mer färg) vilket jag inte alls köpte nu men känns ändå bra att ha en syndabock om det skiter sig liksom ;)


Nu måste jag ju kolla om det finns nåt snajsigt fodral till så lille phonen ligger skyddad!

Yesterday

all my trobles seemed so faaar away, haha närå ;)
Men igår var det ju soligt och skönt ute, jag "solade" lite på balkongen.

Va nää vaddå utväxt?

Kvällen spenderades hemma hos Lollo med Lollo, Kim och katten Pepper. Det bjöds på makaroner "kött"bullar och "korv" (av quorn), högläsning ur Lollos gamla dagböcker från förr och ett Bigbrother avsnitt. Ytterst underhållande!

Nu ska jag snart traska upp på stan och hämta syrran från jobbet sen en liten shoppingtur och sen måste Agan och jag åka och handla lite.


Vågar jag säga att...

..jag har bakat bröd, igen..

Rågsiktskakor

Och nåt minst lika spännande, jag har köpt nya bestick


Annars så letar jag för fullt på tradera och blocket efter en iphone 4. Ni sitter inte och tjuvhåller på nån som ni vill sälja? Olåst eller låst till Comviq och i bra skick =D


Kärringlördag

Blir nog återigen en lugn Lördag idag, promenad i solen, kanske baka bröd, bla bla bla...
Igår kollade vi på en dålig skräckfilm. Skulle inte vilja kalla den skräkfilm i ju för sig "vanishing on 7th street" hette den så se den inte för bövelen!

Nästa vecka kommer våren. 12 grader tror jag bestämt att det ska bli. Jag jobbar bara ons, tors, fre nästa vecka (inget ovanligt) och såklart så slutar Agan 17 på onsdag och jag börjar 17 då. På Torsdag och Fredag är han ledig och jag jobbar. Slår aldrig fel.

Nu ut i solen¤

Tjejmiddagar

Vårt tjejgäng har bestämt att vi ska ha tjejmiddag var tredje vecka. Så turas vi om att vara värdar. Lite som "halv åtta hos mig" fast inga poäng eller liknande.
Igår va vi hos Lejla där det bjöds på tacogratäng, riktigt mumsigt och trevligt. Spelade lite spel också. Spelet heter lämpligt nog tjejmiddag, haha.
En fråga i spelet löd följande -hur tror du dina närmsta vänner beskriver dig med tre ord. Så fick alla svara på det och sen sa vi ju då också hur vi faktiskt skulle beskriva varann.
En av oss reagerar ofta starkt och mycket. Vare sig hon säger typ -vafan så får man inte göra! eller -hahaha guuud så himla roligt! i en situation som jag skulle vara likgiltig så reagerar hon mycket, och säger precis vad hon tycker. Fast hon själv beskriver det som nåt hon tycker att hon borde kontrollera mer så är det det som jag älskar mest hos henne.
Ja ni fattar, man ser så olika på saker som gäller en själv.
Men det var kul att höra vad alla tycker och tänker♥

Nu kollar jag på BigBrother, så jäkla underhållande. Natti natti!


Haha

Kom på att jag skrev ju (inlägget med stor text) att när Agan handlar själv så handlar han alltid nåt "fel".
Denna gång skulle han köpa krossade tomater och köpte med oliver i. Ingen av oss äter oliver. Jag liksom rotade runt bland allt handlat för att se vad som fattades eller vad tokigt och -there it was ;)
Man måste älska´t!


Gråskala

Gårdagen var grå, vädermässigt menar jag då. Sällskapet var färgstarkt upplyftande






Zandra hade med sig lite saker från Oriflame som jag hade beställt så ska lägga ansiktsmask sen när jag ska duscha (åh vad jag önskar jag kunde säga bada i badkar).
Nu ska jag fortsätta tvätta, men inte är jag butter för det inte =D


Jag gillar ju att prata mat..

Jag gillar ju att prata om mat:
Ciabattabröden blev asgoda...inte som ciabatta däremot, förmodligen för att jag använde vanligt vetemjöl och inte vetemjöl special.

Gillar ni grönt te så rekomenderar jag verkligen det här!

Tidsinställda inlägg is the shit. Nu är jag egentligen på stan och fikar med tjejerna, innan dess tog jag förmodligen en promenad med Ago :)

Kolakaka

Min kolakaka blev awsome!! Minst lika god som Javas, kanske är samma recept?
Som synes så är det mycket choklad i kakan men krämen ovanpå är härligt kolaaktig, yummie =D
Jag gjorde hälften av detta receptet och gjorde i en vanlig pajform istället.

Kolakaka   (i långpanna)

Ingredienser :   Gör så här :
Botten   (i långpanna)    

300 gr Margarin

4½ dl Strösocker

3 st. Ägg

1½ dl. Kakao

3 dl. Vetemjöl

6 tsk. Vaniljsocker

1½ tsk. Bakpulver
  Sätt ugnen på 175°.

Smält margarinet. 

Rör ner de andra ingredienserna.

Häll smeten på smort bakplåts- papper i en långpanna

Grädda kakan på mittfalsen ca. 15-20 minuter.

 

 

Kolasmet    

2 dl. Vispgrädde

2 dl. Strösocker

2 msk. Sirap (ljus)

100 gr. Blockchoklad (gärna mörk)

100 gr. Margarin

 

 

Häll i alla ingredienser utom margarinet i en tjockbottnad kastrull. 

Koka under ständig omrörning tills smeten tjocknat, ca. 10-15 min.
Tag av från plattan, tillsätt margarinet.

Häll smeten över kakan, garnera gärna med flagad mandel.

Serveras med glass eller vispad grädde.


Dessa hjärtan använde jag som dekoration, förtjusande inte sant?


Det är inte som det ser ut...

Skenet bedrar. Såhär blev mina Ciabattabröd, ser ut som pitabröd.


Som en Söndag fast en Lördag

Idag har vi tagit en promenad upp till stan, matat änderna, gått ut med kissarna hos mamma ätit lite mat ur den proppfulla 5 litersgrytan (haha) jag gjorde igår och nu står jag och bakar bröd och kolakaka medans Ago begett sig till en kompis.
Värst vad mycket man kan klämma in i en mening..
Jag bakar iallafall ciabattabröd och kolakaka som jag hoppas är i klass med Javas goda (ser snarare ut som kladdkaka med chokladkräm).
Så jag tänkte ha en kväll alldeles själv (inte ensam men själv:)) och kolla på massa solsidanavsnitt och dämpa mitt sockersug med kolakaka, förträffligt!

Granntanten var ute och rullade sin rullator och sa: -Är HON gravid? HON är så mullig. Jag berättade att HAN minsann inte är gravid men må hända lite mullig och att det är därför vi promenerar.
Att Shaggy är som tjuren Ferdinand och helst vill sitta och lukta på blommorna är en annan sak..


Felix ville hemskt gärna dricka ur vattenpölen, kanske inte jättebra.


FETtisdagen

Ursäkta den onormalt stora texten..det bara hände.

Det är bara Tisdag idag men känns som Torsdag.. Idag har jag ätit semla, såklart!
Trodde bara jag skulle jobba fredag den här veckan men istället jobbar jag mån-fre. Jättevälkommet bara det att vi skulle storhandla, kolla telefon till mig, hämta blommor hos mamma, dumpa kläder hos myrorna och annat pyssel i måndags (som sköts upp till tisdag, sen onsdag sen torsdag osv) och Agan slutar 22 ända tills på fredag så då hinner vi ju inte. Kylen ekar tooooomt!
Jaja helt enkelt så får han storhandla imorgon men han lyckas alltid köpa nånting fel eller missa nåt (trots inköpslista) haha.

Kan inte släppa en dröm som jag hade i förrgår. Ska inte förklara så ingående då blir ni nog bara förvirrade men hursomhelst kunde man ha en liten elefant som husdjur. Den var mindre än en katt och mjuk och lite luden. Fungerade ungefär som en katt med, att ta hand om alltså. Jag skulle så himla gärna vilja ha en. Eller ja två tjejer kom jag fram till i drömmen att jag ville ha då de kan sällskapa varann lite och så förökade de sig så sablarns fort om man skulle ha en av varje.

Har vart dötrött de senaste kvällarna, behöver ordentlig vår nu. Uteserveringsvår liksom. Snart så...
Tjing tjing!


Oops

De där krokarna i ett par inlägg nedan är köpta på indiska, jag skrev entré. Ljugarn..

Rensat!

Har rensat garderober och byrå på kläder idag. Var ganska duktig, men fega ur lite smått mot slutet med tankar som -jag kaaanske kommer ha det här nångång nu när det blir varmare ute. Ja ni vet...

Vill mina vänner ha nåt så säg bara till, annars åker allt till myrorna. Det mesta är nog skit men en del använder jag bara inte.. för att det är för stort eller glömts bort eller så.


Blev en hel del ändå. Good job!

Får se om det blir en promenad eller lite wii idag. Är helt underbart vårväder så en promenad vore kanske inte helt fel.


tjoff tjoff

Köpte de här hängarna på entré. Inga mer klädhögar (än så länge) på golvet i sovrummet.
Upp med skiten, tjoff tjoff.


Haha jag kanske skulle fixat lite fint och inte hängt upp allt innan jag tog kort :P

Nu ska vi handla godis och sen kolla på film. Tror det blir black svan. Vi tänkte gå på bio först, jag ville se ritualen (the rite) men den börjar inte förrän halv tio och då blev det genast kämpigt!
Trevlig helg! Och solig sådan :)


Kanel och vaniljbullar

Var ju tvungen att baka bullar också med min nya bakmaskin! Så snart frysen är tömd på bröd så måste jag baka det, kul kul (åååh måste l och k va så förbannat nära varann på tagentbordet)!

Hehe man skulle ha 75 gram smör (+ kanel och socker) som fyllning till hela degen.. till kanelbullarna, alltså halva degen tog jag 100 g smör. Mmm smööör.. 


Thailands djur

Tänkte berätta lite kort och gott om de djuren vi stötte på i Thailand

Dessa 1/2- 3 cm krabborna kryllade det av på Koh Chang. Och då kryllade det verkligen på vissa ställen. Men innan man satt ned foten hade de hunnit ned i nåt litet hål i sanden. Här på bilden är han redo att ploppa ned.

Sådana här små raringar fanns på varenda husvägg och i så gott som alla tak. Geckos på 10-15 cm typ.

Den här fotade jag i "djungeln" när jag egentligen hoppades på att få se apor

Dom fina elefanterna var sönderhackade i huvudet pga den dumma människan!
Så snälla, rid inte och ge inga som helst pengar för sånt här. Det blåa i huvudena tror jag är nåt de sprayar på såren som de åstadkommit för att elefanten ska göra som de vill. FY!


A cock

Bötterflajj

Fanskapet självt (stod några dagar efter jag blivit biten på en skylt där de va "GAY MONKEY NOT LIKE LADY")

Mitt hjärtas fröjd...

Sötaste små raringarna, vars husse/matte (han ville nog vara en hon) mest ville ha som sin assesoar :(

Om jag skulle visa alla hundar jag fotat skulle jag sitta här hela kvällen men de var ÖVERALLT och oftast inte så renrasiga som denna. Loppor hade de så många såg heltaskiga ut i pälsen, en del var lite skadade (trafiken antar jag) men alla fick mat och vara med på restauranger eller var de nu ville vara :)
Den här inte så muntra rödtotten satt under våra solsängar en dag med sand i hela skägget :D 
En dag satt plötsligt en groda på väggen inne vid toan

En annan dag träffade vi på den här coola leguanen, han hängde vid ingången på ett krigsmuseum.
Vet inte om han här på bilden gäspar eller fräser för att jag var lite väl närgången..kanske jamar han?

Jag och en söt liten munk (munkarna hade den här färgen på kläderna)

Och på havets botten fanns massa sådana här...läste nånstans att de ska vara extremt giftiga, ingen som sa till oss men vad är det för nåt? Den svarta taggbollen alltså

Tror vi såg en sjögurka också...om det inte var en fet trubbig ål? hehe

Ni vill ju säkert se hur jag helst äter mina pannkakor

Sådär äter jag gärna mina pannkakor!


Det hoppar grodor ur mun på na!

Idag fikade jag och tjejerna på gröna grodan. Då tänker min kära vän en helt briljant tanke..
Undra var de fått tag på alla gröna grodor?
Och då menade hon inte gröna GRODOR utan GRÖNA grodor.. som att de brukar ha nån annan given färg liksom, hahaha du är så kul!!

jojo det finns en hel del GRÖNA grodor på gröna grodan=)



Apropå grodor så åt thaiarna gärna tillagade sådana som snacks (även vita larver, gräshoppor och andra bugs)


Piroger

Jag var ju tvungen att testa min nya bakmaskin igår. Så piroger fick det bli.
Här kan ni få det bästa receptet på deg till piroger. Det är mer brödigt och inte sådär smördegsaktigt vilket jag inte gillar speciellt till piroger.

16 st (jag gjorde lite färre men då blev de stora!)

50 g jäst
2 dl vatten
4 dl mjöl

Lös upp jästen i fingervarmt (37 grader) vatten, tillsätt mjöl. Låt jäsa 60 min.

Ha sedan i
150 g rumsvarmt smör (som du rört lite i)
4 ägg (lätt ihopvispade)
7 1/2 dl mjöl

Dela i 16 delar. Kavla ut en del i taget och fyll med färs (jag gjorde färs på nötfärs, majs, passerad tomat, vitlök, chilisås och kryddor), stäng och nyp ihop kanterna. Pensla med ägg.
Grädda i ugn på 225 grader tills de blivit gyllenbruna.

Jag hade på lite sesamfrön när jag penslat dem med.
Sen gör jag ett snitt i min och häller lite (råkade bli mycket) soya i. Gött gött!


Chokladfontän

Jo men jag och min testpanel (Ago) testade chokladfontänenen häromdagen. Vanlig ljus marabouchoklad hade vi.
Doppade marshmallows, jordgubbar, banan och päron. Päron var kanske inte det ultimata men kändes som det behövdes något ytterligare.


Mmmmhmmhm va gott det va! Kände att jag längtar till jordgubbssäsongen också!


RSS 2.0