Mörka cookies med vit choklad

Dessa cookies tycker jag är riktigt goda. Blir inte sega så funderar på att ersätta lite av sockret med sirap till nästa gång. Cookiesmeten är ju "to die for" också, haha!

Nu är måtten lite udda eftersom det stod i gram på receptet som jag har. Schysst att jag omvandlar det år er va?
För vem använder egentligen sådana mått på torrvarorna?

Ingredienser:
225 g smör
2 dl socker
2,5 dl farinsocker
2 ägg
2,75 dl kakao
3,7 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
360 g vit blockchoklad

Gör så här:
Hacka chokladen i ca 1/2 cm stora bitar. Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda smör, socker och farinsocker i en skål, rör så det blir lite fluffigt. Rör ned ett ägg i taget och blanda ordentligt.

Blanda kakao, mjöl och bikarbonat i en separat skål och rör sen ned i smeten.

Rör sist i chokladbitarna.

Klicka ut smeten på bakplåtspapper (ca 30 kakor beroende på hur stora man vill ha dem) och platta till en aning.
Grädda 5-10 minuter tills cookies är knäckiga i kanten och mjuka i mitten.


Bilden gör dom inte rättvisa! Sååå gott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0