Just the way you are


Såg denna video på Lindablom.se och var tvungen att visa er. Haha asrart ju!

Ätbart

Är ni lite trötta på att höra om ätbara grejer kanske? Frankly my dear I don´t give a damn!..hehe
Jag bakade pepparkaksmuffins för ett tag sen. Med citron/philadelphiakräm i och dekorerade med lite lingon.
Söta blev dom i sina tomteformar :)


Receptet finns HÄR

Idag har jag ätit tårta på jobbet då goa Petra fyller år, vilket jag hade glömt =/. Men det ordnade sig tillslut så hon fick ett litet paket från mig och chefen ändå!
Nu börjar jag bli sugen på att baka lite godis inför jul. Det har inte riktigt hunnits med men det SKA bli av!

Snart börjar desperate houswifes så blir som de flesta Tisdagar en tv-kväll ikväll =D


work work..

Tänkte hinna med ett sånt där morgoninlägg innan jag drar till jobbet. Det är en stor bedrift må jag säga då min morgontid är dyrbar och välplanerad (för att min sovtid är ännu dyrbarare) men jag ska nog hinna...

Här är jag idag:

Och min frukost:

Varken jag eller min frukost är riktigt så bleka..well well.

Igår kollade vi på dumma mej.. eller ja den engelska verisionen stupid me. Rolig film med asrara karaktärer så se den vettja!

Ojoj liten bild.. har inte tid att sitta här längre!
Ut i vårt svinkalla men ack så härliga vinterland =D


Shoppingspree

Nu ska jag och tjejerna dra till marieberg en sväng. Var på stan med Ago förut så det blir dubbel shoppingdag ;)
Det var lite julmarknad på slottet som vi kollade runt på också, mysigt!
Imorrn är det första advent men jag jobbar så kan inte kika på stan då. Glöm inte att tända första ljuset!
Tjing tjong!

Gokväll i stugorna!

Här hemma i vår "stuga" dricks det glögg med tända ljus och julstjärnor, mys!
Vitvinsglögg är riktigt gott faktiskt. Tror det är första året jag testat det. Kollar på bonde söker fru och där är det ju en kvinna som söker en man också... ja vad säger man, det är ett udda men underhållande gäng.

Idag var jag på stan med Zandra en sväng sen fikade vi på Waynes där uppe på Krämaren. Ingen hit alltså.
Letat febrilt efter vinterskor nu på stan och även lite när vi va på marieberg här om dan men det går inte så bra..

Nu hörs vi inte förrän på Fredag kväll (om vi hörs då) för imorrn jobbar jag på conventum så jag sover hos mamma. Sen knallar jag direkt till jobbet på Finis på Fredag morgon.
Men det é klart... man har ju en mobil så jag hörs ju med er om jag/ni vill ändå ;)

Förresten är det väldans mysigt att sova hos mamma. Vi brukar trängas 5 st i samma säng med en massa skvallertidningar. Då är 3 av oss katter och sängen är en stor dubbelsäng men tro mig att den minsta av katterna får det att kännas trångt då hon ska ligga PÅ en heeela natten ;D

Lilla loppan♥ Syns inte hur sööt den lilla flickan är tyvärr..

Äntligen Tisdag!

Jag gillar verkligen tv-tisdagarna. Desperat housewifes, cougar town och sen det där nya där de vuxna huvudkaraktärerna är vaktmästaren från scrubs och mamman från everybody loves Raymond.

Just nu gör jag lite långkok, aka en gryta. Tänkte nog baka pepparkaksmuffins och ha i nån typ av philadelphiakräm i. Om det nu finns plats i frysen.. Jag är ju en sucker för sötsaker!
Köpte glögg idag som vore gott till.


Julpyntat lite idag =D Saknar en del grejer som jag måste stuvat undan på okänd plats däremot.
Men nu är det lite extra trivsamt här hemma tycker jag allt.

Idag är jag glad!

Shaggy har reagerat bra på sitt nya insulin och värdena har sänkts.
Han hade över 30 i blodsockervärdena från början. För en katt är det normalt mellan 7 och 12. Nu hade han 18 på ena kontrollen och 20 på nästa =D. Insulindosen ska höjas en enhet och han får vänta hela tre veckor innan nästa vetrinärbesök, awsome!
Tror att alla vetrinärer känner igen Shaggy nu.. Han MÅSTE vara deras favorit ;) hehe. Han får iallafall mycket gos och blir berömd för att han är så duktig av vetrinärerna varje gång. Dom är verkligen rara där på analysen!

När vi kom ut sista gången från vetrinären stog en tjej och grät :( Fy det riktigt högg i hjärtat då och jag tänkte att hon säkert fått avliva sin älskling.. Fy vad hemskt!

Vi fortsätter på djurtemat. Vi matade änderna igår. Första bilden här blev ändå cool:

kvack, kvack sa dom


49 dagar kvar!

Nu är det 49 dagar kvar tills vi åker till Thailand, wohoo!

Vet att jag vart kass på att uppdatera men nu är jag tillbaka för en stund. Sen blir det nog sämre igen större delen av december då jag jobbar mycket. Agan och jag är bara lediga 1 dag tillsammans i december. Den dagen är första veckan också så det suger! Måste på nåt vänster hinna köpa julklappar med.

Ska ta och käka lite frukost här sen hoppas jag på att Ago vaknar så jag kan dra med han på en promenad. Typ mata änderna lite..

Kvack, kvack!


Three down, one to go!

Im back! Riktigt trivsamt att sitta och lyssna på en kör. Min pappa är den stiligaste av de tre herrarna längst fram.
Bara tre killar i hela kören, det är tappert! Nissen i mitten var väldans klämkäck och njöt nog av uppmärksamheten lite väl när bara de tre sjöng, haha.

Körledaren sjöng en låt själv också som hon tillägnade hennes farfar (som nyss fyllt 95). Det var väldans rart tyckte jag. Det märktes att Farfarn tyckte det med =D

Agan fick åka in till Karlskoga för att jobba idag. Nu är han på väg hem så jag passar på att ha lite kvalitétstid med min nya kärlek.. Eller rättare sagt en av de fyra som jag ännu inte sugit musten ur (haha! vad jag är vitsig!)

Hungry!

Hungrig är jag.. Skulle gärna äta det här fantastiska som vi lagade häromdagen. Måste säga att jag är grym på att få till goda kalla såser. Denna var med lite pesto, vitlök, citron och kryddor. Yum!

Nej jag (och mitt flotthår) måste dra nu..

Peace out!

15 timmars sömn..

Asså jag säger ju att jag blir extra trött vinterhalvåret. Somnade i soffan kl nio igår och vaknade kl 12 av att posten dimpade ned i brevinkastet. Annars skulle jag nog kunnat sova lite mer..suck!

Det gick bra att servera på Ladies night. Jag hade ett bord på 42 pers att ta hand om så känner mig stolt över att jag klarade det prima!
Vi fick inte se showen nåt men artisterna gick förbi backstage några ggr. Martin stenmark hade pajjat hälsenan och hade nån provisorisk jätteplastsko, annars log och skrattade han mycket när han gick förbi.
Brolle var ju apsnygg i verkligheten vilket det tyvärr verkade som att han var väl medveten om.
Måns Möller hade med sig sin son (antar jag att det var) och han verkade inte tro mer om sig själv utan stod och skratta och småsnacka lite med några servitörer (kom sisådär 5 st till undsättning för att ge hans son en dricka, haha). Vi fick inte se nåt av showen vilket var tråkigt! Men man hörde musiken iallafall..

Igår var det farsdag så jag och sis var hos pappsen och trängdes med hund och katt i soffan i några timmar. Käkade mat och fikade en massa.

Ikväll ska jag på nån höstkonsert på Karolinska skolan.. Pappa ska sjunga i kören.

Baby I´m the worrying kind!

Ikväll ska jag jobba på Ladies night. Och jag är så jäkla nervig för att jag typ ska gå vilse.. stor jäkla labyrint med massa olika stopp innan man nu kommer till den lokal där vi ska servera. Vart det nu är!
Sen stressar jag över själva serveringen också, då jag bara vart med en gång innan och innan dess inte serverat på "det sättet". Jaja det kommer nog gå bra.. :/. Blir säkert kul när man väl är igång iallafall.
Har sovit så jäkla dåligt inatt, min stackars rygg :(

Positiv jag är.. Vi hörs imorrn eller nåt!

MERA JUUUL!

Lite julprylar från H&M HOME kom på posten idag!
En badrumsmatta, gästhanddukar, grytlappar, kökshandduk (den va stor!) och en julgransmatta.
Nu vill jag bara börja julpynta! När får man börja med det, 1a advent? Eller hey, mamma satte en elljusstake som hon tände i fönstret förra veckan. Bara för att reta grannarna såklart. What ever floats your boat mamma ;)



Idag har jag typ suttit i soffan, sovit och dreglat mot Agans axel, kollat tv, suttit vid datan och ätit.
Mjo, jag måste påstå att den årstid (särskillt då jag knappt jobbar) gör mig aningen deprimerad..eller mest trött kanske. Sover sisådär 10 timmar på natten och nån timma på eftermiddagen. Annars mår jag typ illa, haha.

Slängde i lite lax, citron och vitlök i ett foliepaket som fick laga sig självt i ugnen idag. Laxen blev lite blek men annars funkade det fint!



När jag stannade till för att fotografera dessa i vårt numera vinterland så började alla följa efter mig..

For the Xmas tree..

Idag har vi handlat pumlor (julgranskulor), ljusslinga, stjärna och fot till granen som ska inhandlas och pryda vårt hem i jul. Lite glitter sen är det nog klappat och klart!


Riktigt snöOväder idag. Inte alls några fina snöflingor som sakta faller tillmarken utan här snackar vi små blöta snöprickar som piskar i blåsten. Usch!
Vi var med bebis (han är typ 8 år tror jag..) till vetrinären och ingen förbättring alls. Till och med lite försämring + att han gått upp 4 hg i vikt :( Så nu får han banta och nytt insulin.
Om han inte reagerar på det nya insulinet så är det värre..
Så håll tummen för han, eller be för honom ni tror på gud! Nästa Onsdag beger vi oss iväg igen.
11 ggr har lille plutten vart hos vetrinären på senaste tiden nu..

Julgranspynt

Vi har bestämt oss för att i år ska vi fan ha julgran! Rusta har massa fint julgranspynt tycker jag:
JULKULA 60MM ROSA/LILA 6-PJULKULA 60MM SILVER 6-P PLASTJULKULA ROSA/LILA 6-P 60MM PLJULKULA HJÄRTA 7CM SILVER 6-PSNÖFLINGA
Jag tänker mig rosa, lila och silver... Fiiint!

So take the photographs, and still frames in your mind...

Kollar på nån GreenDay konsert på MTV. Och hur kom Billie Joe på den briljanta idén att färga håret blont?

Nej så här är vi vana att se han, så borde det också få förbli :P

Sen insåg jag också att de börjar bli lite gamla.. höhö. Antar att bilden ovan har några år på nacken.
Jaja låtarna är de samma =D

Hej gott folk!

Idag har vi farit fram och tillbaka till vetrinären med lille Shaggy igen. Han mår ju bra och reagerar bra på insulinet men det håller inte i sig så länge och var ingen stor skillnad. Vi ska öka dosen ytterligare och sen åka iväg på Tisdag igen för uppföljning. Kanske får byta till ett annat insulin om det inte blivit bättre då heller.
Såg den sööötaste lilla valpen förresten när vi skulle in sista gången idag, åh! Och vetrinärerna på analysen var så jäkla rara och goa idag, speciellt en tjej -hon måste vart ny! ;P

Nu ska jag svänga ihop lite kycklingpasta här hemma. Kanske man för en gångs skull ska ha med matlåda till jobbet?!
Var på cellprovtagning idag också. Obehagligt, men faktiskt inte så farligt alls!


Jag blir så sinnesjukt trött av detta jäkla mellanhöstochvinter väder! Jag vill bara gå i ide.
Funderar varje år på om man skulle må bättre av ljusterapi eller lite örtpiller eller nåt!


Pensionärsjävlar

Det är ju för fan genialt!
Titta på första avsnittet här

Playlist till Thailand

Okej jag vet att det är lite väl tidigt att tänka på nu men...
Jag har ju en länk här på bloggen till en nedräkning tills dagen vi åker. I bakgrunden spelas då "dont worry...be happy" ni vet vilken låt va? Sen skulle vi söka upp den riktiga låten med text på spotify och ramla över Bob Marleys gamla "dont you worry..about a thing..every little thing, is gonna be alright!" (helt totalt sämst på låttitlar).
Då tänkte jag att vi måste ladda ned några låtar i den andan och spela på stranden med en kall drink i handen typ :P
Och nu har jag ju kommit på en låt till. Den går på nån tvreklam för typ trisslotter eller liknande. Texten går såhär "Måndag gör jag ingenting, ingenting, ingenting.
Tisdag ser jag mig omkring, mig omkring, mig omkring.
Onsdag går jag ut och vankar. Torsdag sitter jag i tankar. Fredag gör jag vad jag viiiiill. Lördag stundar helgen till."
Säg till om ni kommer på nån mer låt vettja ;)

Kreta förra året:

Bokat om

Bokade om den där första natten i Bangkok. Fick läsa i nån blogg att det fanns massa bedbugs där och det verkade ju ytterst otrevligt...sen insåg vi att vi bokat en dag för tidigt också, haha. Fick bli ett annat hotell.
All seasons. Pool fanns, det var till och med lite billigare och det ska finnas marknader och mer civilisation utanför än på det förra hotellet. Och jag håller tummarna för att det inte finns några bed bugs (vägglöss...suger blod, ska klia nåt galet).


Japp, det blir nog fint med en pool första dagen i smällheta Bangkok när man vistats i kalla Sverige precis innan =D

RSS 2.0