Gott nytt år!

Ja gott nytt år gott folk!

Agan och jag sitter och poppar nyårsmusik. Eller ja det som enligt playstationet ligger under fliken nyår, men det var bra musik tycker jag!!
Jo det blir bara vi två ikväll. Känns mysigt faktiskt. Osminkad och fulkläder, haha!
Lagar potatisgratäng och fläskfilé. Tänt massa ljus. Ska dricka skumpa sen och kolla på fyrverkerierna från balkongen.
Sen när alla mår illa av alkoholen och vinglar hem i kylan och fryser så att tårna ramlar av så ligger jag och sussar sött, i vår numera 20 gradiga lägenhet. Jajamensan! Det är för gött!!

Eh.. en lagom stirrig bild från förra nyårsafton. Tänkte att jag inte skulle lägga upp nån där fler ovetandes människor var med. Fanns bara denna:

Gott år 2010!!

Filmresensioner

New moon var jättebra. Romantiskt sorglig, läskig och spännande. Gillade den verkligen!

Paranormal activity såg jag hemma hos Lejla i förrgår med Lollo och Tove. I början tyckte jag den var seg och väntade på läskighterna. Mot slutet hände det grejer. Den var bra, udda men bra. Påminner om blair witch project då det också är en budgetfilm filmad med "egen" kamera.

Avatar kollade jag på igår med Agan. Utan text så när de pratade på typ...avatarska... så fattade man ju inte men jag tycker absolut att det var en bra film som måste ses! Väldigt fint gjord.


Idag ska jag ta en fika på stan med Zandra så bryter det om att jag ska hålla mig inne idag, hehe.
Är 20- ute och inte 28- så överlever nog ändå!
Kallt (16-17 grader) som fan i lägenheten. Miljökontoret har skickat brev till vår hyresvärd samt att vi har fyllt i ett från hyresgästföreningen. Hon måste ha fått båda nu men hör inte av sig, fy fan! Vad krävs för att hon ska lyssna?
Ger henne idag sen ringer jag imorgon och hoppas att hon svarar. Jag blir SÅ irriterad på hennes snålhet!!
Nej nu våra bästa år och lite frukost =)


Bio nästa

Hemma en sväng nu innan vi ska iväg på bio och kolla på new moon (Twilight). På tiden att se den nu.
Hemma hos pappsen och hans sambo åt vi kalkon och satte och sedan i vardagsrummet med efterätten, tände en brasa och lekte "gissa julklappar". Kul, jag är som ett barn och älskar att leka.
Fick handledsvärmare av "barnen" (som är 15 och 18 år). I leken vann ago och jag en söt tvål, en kapsylöppnare som ser ut som en kofot (en hantverkare där i vadköping har gjort den) och en fin tändsticksask :)
Ago fick en chokladask med, det ska bli gott för mig!
Jo jag mös en massa med kaninen joppe också, han är såå mjuk och alldeles kritvit!

Nej nu ska vi lunka iväg snart för att hämta ut biljetterna.
Förresten på onsdag ska det bli 28 minusgrader så ladda upp med käk och uträtta ärenden inför nyår innan dess vettja! Jag tänker då hålla mig inne den dagen!

Julen

Hade en jättebra julafton hemma hos mamsen. Pappa kom dit, jag och Ago, syster, systers kompis + mamma och en  kompis/granne till mamma. Oftast är det lite olika människor hos oss på jularna :) Alla som vill komma är välkomna, så som det ska vara på julen!
När vi var små firade vi alltid jul med syrrans kompis + mamma som jag nämde ovan. Men då också med lillasystern i familjen som är lika gammal som mig. Vi två var bästisar och våra storasyrror var bästisar och våra mammor likaså. Nu bor inte lillasystern i stan men det var riktigt roligt att dom två firade jul med oss igen, så underbara människor båda två!
Blev en hel del nostalgiska minnen..

Ago och jag köpte en byrå på ikea igår som vi monterade ihop igår (fick bla presentkort där). Alltså ikeas möbler tar ju sån tiiid. Det enda som fattas är att man ska såga till och måla delarna själv, hehe.

Andra julklappar jag fick är: kokbok på massa olika pajer, en lampa som man ska rikta mot väggen och ställa in i VILKEN färg man vill, "laxfärgad" kofta i kort modell med paljetter på axlarna, väska, superpresentkort (jag valde att få handla på H&M), en varm&fin ullfilt, dusch+smörjgrejer från bodyshop, godis och en massa myskramar från alla goa!

Var i marieberg centrum igår också. Jisses vad mycket folk det var. Förta dagen på rean och allt. Långa köer och trångt så jag orkade inte kolla på allt jag ville. Köpte iallafall en kofta med lite grejs på ena axeln, en svart basic topp, en grå lång basictopp och ett par örhängen.
På elgiganten var det förresten insläpp-utsläpp, haha.

Idag ska vi till pappsen och äta kalkon och byta lite juleklappar med pappas sambos barn.
Det blir myys!


Brittany Murphy är död

Hon hittades i duschen av sin mamma. Fy och usch säger jag bara. Hon hade fått hjärtstillestånd och kunde inte återupplivas. Brittany blev 32 år.
Jag tycker verkligen att hon hade ett underbart charmigt skratt och leende, som vissa andra störde sig på.
Sen är jag en sucker för henne som skådespelerska, jäkla synd!!

Svårt att hitta en bild från google, undra om många spärrats pga detta?!
Vill ju ha en som gör henne rättvisa!

Jag förbannar kyla!

Igår på jobbet blev det kallt, vi frös en del. Pratade med Agan som sa att vi inte hade någon värme alls i elementen och heller inget kallvatten hemma.
Åkte hem till Lejla efter jobbet och kollade in nya lägenheten, jättefint!
Vi "glaserade" pepparkakor -också jättefint. Lollo kom dit vi spelade lite playstationspel drack glögg och åt godis+ pepparkaka=mys!
Lollo skjutsade hem mig vid 01.00 tiden. Kom in i trapphuset och ser min hyresvärd i källaren som håller på att fixa värmen (sent ja!!) Vi kan kalla henne pucko för att inte nämna några namn:

Jag: Vad bra ni fixar värmen nu?!
pucko: ja var det du som hade ringt (jag har nämligen lämnat meddelande om att vi för jämnan har ca 17-18 grader i lägenheten då hon inte svarar)... jag hörde inte vad du sa..eller ja..det var nåt konstigt...
Jag: jaha jo det var jag. Normalt så har jag bara 17 grader hemma, haft så i flera veckor och det är ju alldeles för lite. Elementen har ni redan luftat flera ggr och det hjälper inte.
pucko: ja det är ju så gamla hus det här.... men nu håller vi på att sätta på värmen...
Jag: fast det kommer ju bli som innan då och det är ju för kallt. Det drar så mycket från min balkong.
pucko: kanske man måste täta runt om balkongen då...
Jag:Ni gjorde det förra året och det har inte hjälpt något.
pucko: jaha har vi det... ja...
Jag: Ja och det är ju alldeles för kallt nu i år igen..
pucko: ja.. i Amerika har de en så smart lösning. De har rullat ihop som långa tygstycken som man ägger längs golv vid balkong och i fönsterkarmarna... ganska fint med (eh va?!?!) Sen hade ju du ganska tunna gardiner.. kanske du ska fundera över...
Jag: fast ni får väl höja den där termostaten några grader till så det blir acceptabel värme.
pucko:ja du vet.. den senaste månaden har vi betalat 16-17000 för värme i de här två husen jag har, och det här huset har vi betalar 6-7000 kr mer på 
Jag: jaha. men bara det blir varmare här så..
pucko: ja men nu sätter vi ju på värmen igen här så..

Sen gick hon bara, puckot. Så jag gick upp till mig. Kollade på termometern jag lagt på vardagsrumsbordet 9 grader!!! vattnet var iskallt så tack och lov att jag hade sådana servetter att ta bort smink med! Elementen kom igång men idag är det fortafarande kallt, dvs ca 17 grader.

På jobbet idag hade värmen ännu inte kommit igång. Det rök när man andades så kallt var det!! Jag verkligen plågades där man stod stilla i kassan och slog in paket. Det var varmt bak på lagret så vi tog många korta raster men så fort man kom ut igen blev man nedkyld. Vi fick stänga en timma tidigare idag för det var ett helvete..
Gick sakta att slå in paket för man var så stel och skakig..

En del butiker hade stängt pga av kylan också idag så hoppas att värmen är tillbaka imorgon för vill inte ha en sådan dag igen. Tänkte på alla hemlösa extra mycket där jag stod. Förökte tänka att det kunde vart värre och tack och lov att vi inte bor i norrland.

Nej nu har jag ändå klagat klart här =D. Värma mitt te igen här som svalnar för fort. På måndag ska vi bli medlemmar i hyresgästföreningen så håll tummarna att de kan hjälpa oss!! We need it!


Julgodis

Igår bakade jag knäck och nu bakar Agan och jag nåt annat godis med en burk nutella, mjölkchoklad, mörk choklad och 1 liter cornflakes. Ville att denna litern skulle uppmärksammas då vi tjafsat om den, haha.

Jag hade ju rätt då jag tog fram ett litermått och fyllde på med cornflakes. Agan tyckte promt att liter bara kan mätas i vätska och att det måste vara en herrans mycket mer cornfakes än så (typ 1 kg enligt honom).

Men för att klara upp detta ringde jag pappsen. Jo liter mäts i volym och inte vikt. Kg mäts i vikt. Någon har fortfarande lite problem med att erkänna att jag har rätt. =P

*Linette har alltid rätt!

Ska kolla lite film ikväll. Hoppas på New moon!! (update:..verkar bli tv då det bara finns med kass ljudkvalité) Bara vi får tag på en med bra kvalité så.

Åt äcklig soppa idag.. Keldas spicy thai-blä. Keldas oriental curry är däremot apgod! Testa den. Säljs i 1 liters eller mindre förpackningar, haha


Mistel

Jag har fått en mistel av pappa och hans sambo

Hängde den i vårt valv/dörröppningen till vardagsrummet. Ställer mig där titt som tätt och ropar
-Agooo kan du komma en stund?! hehe

Kollade på pappsen som sjöng i kör igår. Han var så duktig! Passade på att insupa ytterligare lite julkänsla där jag stod. Räknade även att typ 40 personer i kören hade glasögon, vilket var ca hälften. Så man vet vad man har att se fram emot när man närmar sig 40-50 års åldern.

Träffade även Natta igår med lilla Kiira och nykomlingen Levi, så fina barn hon har ♥
Vi tog oss en fika på Creperiet där Kiira busade runt och åkte bil och rutchkana. Sån energi hon har =D

Ska laga lite mat om ett tag. Får bli panerad fisk med kall sås och kokt potatis och morot.

Kändisspaning på jobbet igen

Idag var dragshowartisterna Crister Lindarv och Lars-Åke (Babsan) inne på finrummet. Kanske dags att skaffa en ny kategori -kändisspaning på jobbet?
Crister köpte en stor handmålad skål gjord av krossad marmor till Mikael Bindefeldt i 50-årspresent.
Babsan köpte en Marilyn Monroe tavla som han skulle ha i sommarstugan då han tyckte färgerna skulle passa så fint där.
De hade packningen med sig och skulle hem till sthlm igen. Skymtade den rosa peruken i en påse, hehe.

Ikväll har vi käkat tacos här hemma. Hade i en vitlöksklyfta och lite salt&peppar i gräddfilen, mums vitlök är gott!

Blir dåligt med uppdateringen nu när det är mycket jobb. Men skönt och kul att få jobba nu innan jul. Lär bli värre i januari, usch det tänker vi inte på nu!

Imorrn ska jag träffa Natta =) Får se lillkillen Levi och Kiira hoppas jag! Har inte ens träffat lillen än!

Mer nachochips och vitlöksgrejs till mig nu =D

RSS 2.0